Header afbeelding

Technisch Accountmanager Inside Sales, Utrecht (De Meern)

Lamson Group BV, Utrecht (De Meern)

Functie omschrijving

Jij bent als Technisch Accountmanager Inside Sales verantwoordelijk voor het identificeren, kwalificeren en ontwikkelen van zakelijke relaties. In deze functie ben je de contactpersoon die bestaande en nieuwe klanten telefonisch adviseert in de aanschaf van technische installaties op het gebied van beveiliging en interne logistieke systemen. De focus ligt daarbij op klanten in het MKB(+) segment. Wij zoeken dus een sales professional met een gedegen technische achtergrond en een uitstekend doorzettingsvermogen, die bovendien in staat is om het contactniveau met klanten, zowel inbound als outbound te maximaliseren.

Binnen de functie zal een sterke focus zijn op een optimale samenwerking met de Accountmanager in de buitendienst. Samen met hem vorm jij de ruggengraat van de organisatie. Het is jouw taak om de bezoekplanning van jouw collega op basis van urgentie en prioriteit zo efficiënt mogelijk mede vorm te geven.

Jouw klanten zijn divers van aard en omvang en zijn in verschillende marktsegmenten actief. Jij bent in staat om op deze verschillen in te spelen en daarin succesvol te opereren. Hierbij beschik jij over het vermogen om de juiste technische toepassingen te kunnen vermarkten op het gebied van zowel hardware als software.

Onze opdrachtgever hecht veel waarde aan kwaliteit. Dat betekent binnen jouw functie dat je op basis van een stevige business case klanten inhoudelijk kan adviseren en daarmee ten opzichte van andere spelers in de markt, het verschil gaat maken. Van jou wordt dan ook een top job verwacht.

Je onderhoudt telefonische contacten op meerdere niveaus en benut kansen om bij de beslissers aan tafel te komen. Je bent vanuit jouw expertise een volwaardig gesprekspartner.

Functie-eisen

Je bent een commercieel talent, die de klant centraal stelt. Je hebt het leveren van kwaliteit en daarbij serviceverlening hoog in het vaandel staan. Je kunt op basis van jouw analyse bij klanten snel en adequaat wensen en behoeften bepalen en deze succesvol vertalen naar de eigen dienstverlening. Je werkzaamheden richt je in op het behalen van doelstellingen en maximale resultaten.

Je hebt een aantoonbaar trackrecord die duidelijk maakt dat je commercieel succesvol bent in up- en cross selling bij bestaande klanten. Vanuit Lamson ben jij hét aanspreekpunt voor de klant. Je hebt ervaring in het adviseren van technische installaties in zowel hardware- als software solutions.

Bovendien verwachten wij dat je:

 • Beschikt over een relevante en een afgeronde, bij voorkeur technische, HBO opleiding;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden hebt, op alle niveaus;
 • Bewezen sales ervaring hebt met technische installaties bij voorkeur met een ICT component en een aantoonbaar succesvol trackrecord;
 • Kennis van software oplossingen is een pré;
 • Technisch onderlegd en in staat om klanten te informeren en te adviseren (beveiliging, protocollen, ICT-architectuur);
 • Ervaring hebt met de dynamiek van de zakelijke markt in met name het MKB(+) segment;
 • Gestructureerd werkt en een planmatige aanpak hanteert, waarbij business planning en informatiedeling voorname doelen zijn;
 • Hands on bent in je aanpak en uitgaat van een “can do” mentaliteit – resultaatgericht;
 • Optimaal samenwerkt met collega’s met het oogmerk om klanten optimaal te bedienen.

Een enthousiaste collega met passie voor wat hij doet en die over de juiste kwaliteiten beschikt om de relatie met bestaande klanten verder vorm te geven. Als professional ben je alert op alle mogelijkheden die zich voordoen om verkoopvolume te vergroten.

Bij relaties bied jij oplossingen aan die bedrijfsprocessen verbeteren of ondersteunen. Jouw focus is om bij te dragen aan de behoefte van klanten en door opdrachten te vergaren zorg je ervoor dat jouw targets worden behaald. Jouw persoonlijke senior houding draagt bij aan het bouwen van lange termijn relaties met klanten en het uitbreiden daarvan met nieuwe relaties. Je legt je sales activiteiten vast in een CRM bestand. Voor het succes in deze functie zijn de volgende zaken van belang:

 • Je bent commercieel ingesteld, resultaatgericht en kan een zakelijke transactie doelgericht succesvol afsluiten. Je weet nieuwe wegen in te slaan en nieuwe werkterreinen te ontwikkelen;
 • Je ontvangt de aanvraag en weet deze om te zetten in een offerte en/of order. Je bewaakt hierbij het hele traject tot de uiteindelijke afronding. Vanwege het projectmatige karakter van de werkzaamheden, redeneer je logisch en ben je in staat om technische tekeningen goed te kunnen begrijpen;
 • Je bent communicatief vaardig naar klanten en redeneert bij alle te ondernemen acties vanuit de klant en klantbeleving. Jouw netwerk van informele contacten levert toegevoegde waarde;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en weet anderen te motiveren en in beweging te krijgen.

De onderlinge samenwerking is van groot belang om zaken voor elkaar te krijgen en uitvoering te geven aan de opgestelde businessplannen.

Bedrijfsprofiel

Wat bieden wij je

Wij bieden een uitdagende werkomgeving in een professioneel, ambitieus en groeiende organisatie. Hierdoor zijn er volop ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden.

Daarnaast:

 • Een vast salaris met een uitstekend bonus mogelijkheid;
 • Een zelfstandige positie binnen een professionele setting;
 • Werken in een dynamisch marktsegment en een dienstenpakket die aansluit bij de huidige wensen.

Bedrijfsinformatie

Lamson is een succesvolle full service technisch dienstverlener en zorgt voor de volledige ontzorging van klanten door de installatie van gebouw gebonden systemen op het gebied van beveiliging en interne logistiek. Samen met klanten creëert Lamson beveiligings- en business oplossingen die resultaat opleveren. De onderneming biedt innovatieve oplossingen door te werken met de nieuwste technologieën op het gebied van hard- en software. Uitgangspunt hierbij zijn mobiele en draadloze technieken.

In de visie van Lamson creëert innovatieve technologie een grote toegevoegde waarde voor oplossingen op het gebied van beveiliging en businessprocessen. De toepassing van nieuwe technologie heeft een grote impact op sociaal/maatschappelijk vlak en op bedrijfsprocessen. Hierdoor profiteert de klant van oplossingen die de verwachting vaak overtreft. Lamson streeft als onderneming en als expert in het vakgebied, naar de levering van de hoogste kwaliteit diensten, producten en systemen.

Enthousiast over deze functie?
Dan ontvangen wij graag uw CV! U kunt solliciteren per email op sollicitatie@lamson.nl. Voor vragen en meer informatie over de functie kunt u contact opnemen op nummer 030-6934580, website: www.lamson.nl

Voor deze vacature nemen wij geen ZZP’ers, interim-professionals of kandidaten via werving- en selectiebureaus aan.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Andere vacatures

Cases

Emballage-automaat Plus Wilmink

Lees verder →

Case: Klantverwijssysteem Elkerliek Ziekenhuis

Lees verder →

Winkelcentrum Bisonspoor : Nedap AEOS Toegangscontrole

Lees verder →

"Ik had enkele specifieke wensen voor dit project. Hier heeft Lamson uitstekend rekening mee gehouden. Het project werd vlot en vakkundig opgeleverd. Ook de service daarna is uitstekend!"

  —   Jeroen Wilmink, Plus Wilmink

Copyright (c) 2018 Lamson Group BV

Realisatie: Branding New